dinsdag 23 januari 2018

Tips werkplaatsinrichting


Van meubelmaker tot automonteur, in vele branches komen we terecht in een werkplaats. Het hart van het bedrijf, daar waar over het algemeen het geld verdient wordt. Het is dus van groot belang dat deze goed ingericht is, maar waar moet je dan eigenlijk op letten? In deze blog zullen we diverse tips geven.


Of je nu een nieuw in te richten ruimte hebt of een bestaande werkplaats gaat ‘renoveren’, de vloer is de basis. Afhankelijk van de werkzaamheden moet de vloer voldoen aan bepaalde eisen. Denk hierbij aan een vloeistofdichte vloer voor een garagebedrijf of wellicht een ruwe vloer als er veel met vettige producten gewerkt wordt waardoor de vloer glad kan worden.
Voor elke situatie is het erg prettig als de vloer een frisse kleur heeft, mooi vlak en makkelijk schoon te houden is.

Vervolgens dient er gekeken te worden naar de aan te brengen voorzieningen als elektra, water, olieleidingen en bijvoorbeeld perslucht. Iedere werkplek moet beschikken over alle nodige voorzieningen om prettig en vlot de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat tevens zonder tijd te verliezen aan het op en neer lopen omdat voorzieningen op sommige plekken ontbreken.Nadat bovenstaande besluiten zijn genomen kan er invulling gegeven worden aan de volgende stap in het proces, het inrichten van de ruimte. Kasten, schappen, werkbanken, bruggen, enz.
Is het een bestaande werkplaats die je opnieuw gaat inrichten, dan is dit ook de ideale gelegenheid om op te ruimen. Welke spullen moeten blijven uit de oude inrichting en bewaar hierbij geen onnodige zaken. Een overvolle werkplaats zorgt voor extra stres onder je werknemers.

Afhankelijk van de bedrijfsactiviteit moet je kijken wat voor soort inrichting geschikt is en voornamelijk afgestemd is op de werkzaamheden. Heb je veel gereedschap? Kies dan voor hoge kasten en wanden met een hakensysteem, deze bieden veel overzicht en zorgen voor orde.

Tip: Wanneer je de werkplaats werkelijk gaat inrichten is het verstandig hierbij je werknemers te betrekken. Zij zijn degene die de weten wat de routines zijn en waar welke apparatuur moet staan. Daarnaast is het voor het vertrouwen belangrijk dat je werknemers mee mogen beslissen over dit soort zaken.

Let op bij de keuze voor een merk welke de werkplaatsinrichting mag gaan leveren. Kijk naar certificaten, veiligheidsvoorschriften en of dat de leverancier alle producten kan leveren waar je naar op zoek bent. Niet iedere leverancier kan complete pakketten bieden.
Een verstandige keus is in de meeste gevallen voor een leverancier die meerdere lijnen van producten ontwikkelen welke speciaal afgestemd zijn op bepaalde werkzaamheden. Zo moet de inrichting van een auto garagebedrijf aan andere voorwaarden voldoen als dat van bijvoorbeeld een houtbewerkingsbedrijf.

Bij Bott bieden we met onze universele Cubio modules voor vele branches een perfecte inrichting afgestemd op de werkzaamheden. Daarnaast hebben we een speciale lijn, Bott Cubio KFZ, welke speciaal afgestemd is op de autobranche. Bijvoorbeeld werkbanken die voorzien zijn van alle mogelijke aansluitingen voor stroom, lucht en olie. Uniek in deze wereld van bedrijf- en werkplaatsinrichtingen!

 Wil je graag samen met een adviseur kijken naar de mogelijkheden van Bott Cubio voor jouw bedrijf? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0499-551473 of stuur ons een email:Info@bott.nl

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten