maandag 18 december 2017

Nieuwe bedrijfswageninrichting aanschaffen?!
Je gaat binnenkort kijken voor een nieuwe bedrijfswagen of hebt pas een nieuwe of andere bedrijfsauto gekocht, wat te doen met de aanschaf van een nieuwe inrichting? Moet je deze wel aanschaffen of zijn er andere mogelijkheden? Je wilt het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan al het uitzoekwerk van wat nu de verstandigste keuzen is, wanneer het gaat om verstandig investeren. Maar je wilt natuurlijk ook geen verkeerde keuze maken. In deze blog vertellen we meer over de mogelijkheden van de ‘aanschaf’ van een nieuwe bedrijfswageninrichting.

Heb je pas een nieuwe of andere bedrijfswagen gekocht, dan willen we je graag eerst feliciteren met de aankoop en je veel veilige kilometers toe wensen.
Wanneer je al een nieuwe auto hebt gekocht, is het voor vele vanzelfsprekend om de bedrijfswageninrichting ook zelf aan te schaffen. Een fijn gevoel, alles is betaald en niemand die elke maand geld wil ontvangen. Wanneer daar de financiële ruimte voor is, is het zeker een verstandige keuze. Zeker nu zo tegen het einde van het (boek)jaar kan het kan het in sommige gevallen zelfs extra interessant zijn.

Deze situatie van voldoende liquide middelen is niet voor iedereen weggelegd, maar daarnaast kan het ook erg interessant zijn om te kijken naar andere financieringsmogelijkheden. Ook al heb je voldoende liquide middelen om de inrichting direct af te betalen.

Hierbij zoemen we graag in op de situatie dat je op zoek bent naar een nieuwe bedrijfswagen en een bijbehorende veilige nieuwe inrichting.
Tijdens het gesprek met de verkoopadviseur van het betreffende bedrijfswagen merk zal hij naast de mogelijkheid van het direct betalen van de auto ook een lease constructie aanbieden. Hier wordt door veel bedrijven voor gekozen omdat men hierdoor een deel maandelijkse vaste kosten heeft en variabele kosten (brandstof).Bij een leaseconstructie is het erg prettig dat je geen reparatiekosten voor je eigen rekening krijgt. Hierdoor heb je geen hoge investering bij aanschaf en zijn de maandelijkse kosten van het rijden van de bedrijfswagen dus zo goed als iedere maand gelijk waardoor je niet voor verrassingen te staan.
In de meeste gevallen zal het hier gaan om een ‘operational lease’ constructie.

Nu kun je bij het leasen van een bedrijfswagen er voor kiezen om ook de inrichting mee te leasen. Dit kan samen in de operational lease maar er is ook nog een ander optie.
De bedrijfswagen lease je middels operational lease en de inrichting lease je apart in een ‘financial lease’ constructie.
Wat is hier het voordeel van? Bij een operational lease lever je na de afgesproken termijn de bedrijfswagen weer in bij de lease maatschappij, terwijl je bij de financial lease de te leasen goederen af betaald en na de looptijd van jezelf worden.

Voorbeeld; Op 1 februari 2015 lease je een nieuwe bedrijfswagen middels operational lease en de inrichting via financial lease, beide met een afgesproken termijn van 3 jaar.
Dat betekend dus dat op 1 februari 2018 de bedrijfswagen terug gaat naar de leasemaatschappij en je een nieuwe bedrijfswagen moet gaat uitzoeken. Maar, de inrichting wordt op 1 februari 2018 eigendom van jezelf.
Je kunt de inrichting dus meenemen in je nieuwe bedrijfswagen en heb hiervoor geen kosten meer!

Ben je op zoek naar een goede, veilige inrichting welke vele jaren mee gaat en dus erg interessant is voor o.a. deze financial lease constructie?

Kijk dan eens naar de bedrijfswageninrichtingen van Bott:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten