woensdag 10 mei 2017

Muziek luisteren achter het stuur vermindert stress

Saai dagelijks woon-werkverkeer wordt leuker dankzij het meezingen met liedjes dat gemoedstoestand verbetert. Muziek zorgt voor hormonen die ons gelukkig maken, onze ademhaling verbeteren en stress verlagen.
 Meezingen in de (bedrijfs)auto
Uit een onderzoek van muziekstreamingservice Spotify is gebleken dat we tijdens soloritten, in onze eigen vertrouwde omgeving, geheime afspeellijsten maken, het volume omhoog draaien en uit volle borst meezingen. Velen van ons hebben afspeellijsten die we alleen in de auto durven af te spelen. De auto is een zeer intense plek om naar muziek te luisteren waar het geluid perfect is aangepast aan de ruimte waarin we ons bevinden.

Veel beluisterde car songs
Er zijn talloze lijstjes met beste auto songs op internet te vinden. Een enorme diversiteit aan muziekstijlen maar we hebben toch een top 10 kunnen maken van songs die het vaakst voorkomen op die lijstjes.


 1. Radar Love - Golden Earring 
 2. Born To Be Wild - Steppenwolf 
 3. Gimme All Your Lovin' - Zz Top
 4. Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd
 5. Don't Stop Me Now - Queen 
 6. All Right Now - Free
 7. Driver's Seat - Sniff 'N' The Tears
 8. Clocks - Coldplay
 9. My Favourite Game - The Cardigans 
 10. Knockin' On Heavens Door - Bob Dylan
“Luid en ongedwongen meezingen en jezelf echt laten gaan, houdt in dat de mentale ontlading groter wordt naarmate er meer energie in wordt gestopt”, aldus Professor Stephen Clift, een toonaangevende autoriteit op het gebied van de gezondheidsvoordelen van zingen, verbonden aan de Canterbury Christ Church University in het Verenigd Koninkrijk. “Vooral wanneer we luid meezingen met bekende liedjes, ervaren we een ‘feel-good-factor’ die ontstaat door dieper en langzamer ademhalen en een verhoogde spieractiviteit. We voelen ons minder gestrest en relaxter.”

Tijdens de tests heeft het team ook naar legendarische live-opnamen geluisterd om ervoor te zorgen dat de energie en emoties in de auto even sterk overkomen als bij het concert zelf. De experts hebben zelfs hun eigen muziek opgenomen om ervoor te zorgen dat het gehele geluidsspectrum hoorbaar is.
1 opmerking:

 1. Ik merk ook altijd als ik lekker de radio of mijn eigen muziek in de auto heb aanstaan, dat ik veel vrolijker en ontspannender ben. Ik heb nu een nissangekocht in Roosendaal en daar zit echt super geluid bij.

  BeantwoordenVerwijderen