woensdag 21 december 2016

Een ergonomische werkplek verlaagt ziekteverzuim

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Een collega die voor langere tijd of vaak ziek is. Dit is voor een collega ook niet prettig omdat de werkdruk in veel gevallen toe neemt. Maar zeker voor de eigenaar van het bedrijf is dit zeer vervelend. Werkdruk neemt toe onder de collega’s, kosten stijgen, enzovoorts enzovoorts…


Het veelvuldig of voor langere tijd ziek zijn van een werknemer heeft natuurlijk een reden. Dit kan heel uiteenlopend zijn van problemen in een thuissituatie tot een niet ergonomische werkplek.
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het niet hebben van een ergonomische werkplek een basisprobleem is bij veel gevallen van ziekteverlof.

Waaraan ‘moet’ een ergonomisch verantwoorde werkplek aan voldoen? Denk hierbij aan in hoogte verstelbare bureaus, in meerdere standen te verstellen bureaustoelen, maar ook een goede temperatuurregeling, voldoende frisse lucht en daglicht.
Een ergonomische werkplek resulteert daarnaast, in veel gevallen, in een gezonde en veilige werkomgeving.Voor het samenstellen van de juist bedrijfsinrichting is het van belang dat je jezelf goed laat adviseren en samen met een deskundige kijkt naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. Bij Bott vind je alle benodigdheden voor een complete bedrijfsinrichting met de Bott Cubio lijn, of specifiek voor werkplaatsinrichtingen de Bott KFZ lijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten