vrijdag 14 oktober 2016

Ben jij klaar voor de winter?! Tips veilig de winter door

Nu we een prachtige nazomer hebben / hebben gehad moeten we ons al wel voor gaan bereiden op de herfst en de winter. Met de veranderingen van de seizoenen verandert er namelijk ook een hoop voor ons als bestuurders. Met de komst van de herfst krijgen we steeds vaker te maken met factoren die het rijden lastiger maken. In deze blog willen we je graag attenderen op een aantal van deze factoren, waarbij we ook terugblikken naar eerdere blog artikelen van Bott.


Je merkt het nu waarschijnlijk al dagelijks. Je stapt ’s morgens in de auto en de zon schijnt in je gezicht. Rond deze tijd van het jaar staat de zon erg laag en kun je hier erg veel hinder van hebben tijdens het autorijden. Een goede zonnebril kan hierbij erg veel helpen, maar toch blijft het belangrijk om erg goed op te letten. Iedere bestuurder heeft last van deze zon en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wees dus gewaarschuwd!

Omdat 90% van de beslissingen die je neemt tijdens het autorijden worden genomen op basis van je zicht is het daarom ook van groot belang dat je je ruiten goed schoon houdt en dat de ruitenwissers niet kapot zijn. Meer informatie over het belang van goede ruitenwissers en waar je versleten ruitenwissers aan herkent, vindt je in hier: klikNatuurlijk begint de temperatuur nu ook te dalen. Dit neemt een aantal risico’s met zich mee, waaronder kans op gladheid. Uit onderzoek is gebleken dat bij ruim 40% van de personen- bedrijfsauto’s de banden in slechte staat zijn. Met deze kans op gladheid en meer regenval is het al dan niet nog belangrijker dat je banden in goede conditie zijn. Zorg er dus voor de je regelmatig even je bandenspanning controleert, kijkt of er geen droogte scheurtjes te zien zijn en of er nog voldoende profiel op zit. Wil je graag meer weten over het controleren van je banden? Lees dan dit blogartikel.

Ook kan je er voor kiezen om winterbanden te laten monteren. Winterbanden hebben een andere samenstelling qua rubber en zorgen voor betere afvoer van water wat resulteert in betere grip op de weg. Over het wel over niet laten monteren van winterbanden zijn een aantal fabels. Vijf hiervan hebben wij behandeld, lees hier het artikelMocht het toch zo zijn dan je in een ongeluk betrokken raakt met je bedrijfswagen, dan is het van groot belang dat er een veilige bedrijfswageninrichting in zit. Dit voorkomt onder andere het rondslingeren van losse onderdelen welke bij een botsing dodelijke projectielen kunnen worden.
De inrichtingen van Bott zijn door middel van crashtests met diverse modellen auto’s gecertificeerd als zeer veilige bedrijfswageninrichtingen.


Nu hebben we enkel onderwerpen besproken die puur gericht zijn op veiligheid, wat erg belangrijk is, maar we willen toch ook allemaal graag wat comfort? Met het laten plaatsen van een standkachel in je bedrijfswagen zorg je er niet alleen voor dat je nooit meer je ruiten hoeft te krabben, maar ook dat je altijd in een heerlijk voorverwarmde auto stapt. Dat is toch heerlijk in de winter?!
Lees meer over de standkachel en waar je rekening mee dient te houden in dit artikel

1 opmerking:

  1. Handige tips moet ik zeggen. Ik heb vorige maand een Nissan gekregen van mijn ouders na het behalen van mijn rijbewijs. Het enige wat ik nu nog moet doen is het kopen van winterbanden! En tanken natuurlijk, maar daar kom ik altijd laat mee......

    BeantwoordenVerwijderen