maandag 19 september 2016

Een standkachel, wat is het nu precies en waar moet je rekening mee houden?!

In een warme nazomer zoals deze van 2016 denk je vaak nog niet aan de komende koude winter. Niets is zo vervelend als een ijskoude auto en bevroren ruiten als je ‘s morgens naar je werk wilt gaan. Hier is een oplossing voor!
Een standkachel zorgt voor een heerlijk warme auto en de krabber kun je gerust in de garage laten liggen!

Een standkachel is, zoals de naam al zegt, een kacheltje die je in je auto kunt laten inbouwen. De standkachel bevindt zich onder de motorkap en zorgt ervoor dat terwijl jij 's ochtends nog van je koffie en je broodje geniet, je ruiten alvast ijsvrij zijn. Daarnaast heb je na het instappen ook nog eens een lekkere warme stoel omdat de ventilator warme lucht in de auto blaast.

Voordelen
Uiteraard is het belangrijkste dat je altijd ijsvrije ruiten hebt en dat scheelt enorm qua tijd en irritatie. Dit zorgt tevens voor een veilige autorit, je zicht is optimaal en doordat de standkachel zijn werk blijft doen zul je tijdens de rit ook geen last krijgen van beslagen autoruiten.Is het duur in gebruik?
Is een standkachel duur in verbruik, want het moet toch elke keer de auto opwarmen? Nee, dit is zeker niet zo. Een standkachel verbruikt slechts 0,2 tot 0,4 liter benzine of diesel per uur. Dit verbruik compenseer je weer omdat je niet met een koude start zit. Een koude start van je auto kost naast extra brandstof ook meer aan onderhoud omdat de motor hierdoor harder slijt.

Aanschaf en installatie
De aanschafprijs van een standkachel ligt wel aan de hoge kant. Houdt rekening met kosten variëren van +/- €1500,- - €2500,-. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het type auto waar hij ingebouwd moet worden (i.v.m. installatie tijd).
Het installeren is een klusje voor de professional en het wordt dan ook aangeraden om dit niet zelf te doen, wanneer je hier geen kennis van hebt.

Veiligheid
Wanneer je een standkachel in je auto of bedrijfsauto hebt wordt het sterk afgeraden om deze te gebruiken wanneer het voertuig in een parkeergarage / garage geparkeerd staat. De uitlaatgassen blijven dan namelijk hangen in de ruimte, wat zeer schadelijk voor de gezondheid is.

Onderhoud
Een standkachel heeft in basis geen onderhoud nodig. Wel wordt het aangeraden om hem te laten controleren aan het begin van het koude seizoen. Zo weet je elk jaar weer zeker dat hij optimaal functioneert.
Voor verdere instructies over verzorging en onderhoud verwijzen wij je graag door naar de website van de diverse leveranciers.

Wil je naast een standkachel, een veilige bedrijfswageninrichting voor je bedrijfswagen? Klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten