maandag 8 augustus 2016

Ruitenwissers zijn cruciaal voor veilig verkeer!Ze zeggen dat het zomer is, maar de afgelopen tijd is er toch erg veel regen gevallen. Merk jij dan ook dat je beter gefocust moet zijn tijdens het rijden?

Als je voor je werk regelmaat of dagelijks veel op de weg rijdt met je bedrijfswagen lijkt alles automatisch te gaan. Je staat er dan niet bij stil dat deze ‘automatische’ beslissingen voor 90% genomen worden op basis van wat je ziet.
Het is alleen al daarom belangrijk dat je ogen zoveel mogelijk informatie kunnen opnemen. Bij slecht zicht beschik je over minder informatie en wordt je reactietijd trager wat zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties.


De ruitenwisser is inmiddels meer dan een eeuw oud en is in die tijd voortdurend in ontwikkeling geweest. Aan het product dat je vandaag de dag kent, compleet met regensensoren, zijn een handvol uitvinders en verschillende patenten aan te pas gekomen.

Om voor goed zicht te zorgen wordt aangeraden om je ruitenwissers regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.Heb je last van een van onderstaande kenmerken?
·         Strepen bij het wissen van de ruit?
·         Delen van de voorruit die niet gewist worden?
·         Stroef bewegen van de ruitenwissers?
·         Loszittende ruitenwisserrubbers?

Dan zijn je ruitenwissers dringend toe aan vervanging!

De ruitenwisser is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het onderhoud van uw auto. Maar ze zijn uiterst belangrijk voor een goed zicht en daarom een veilige deelname aan het verkeer.

Natuurlijk zijn vele andere onderdelen aan de bedrijfswagen welke door slijtage tijdig vervangen dienen te worden, om onveilige situaties te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de banden. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 40% van de personen- en bedrijfswagen rondrijden met banden die aan vervanging toe zijn. Lees hierover meer over dit onderwerp.
Daarnaast zijn er ook zaken die aangeschaft worden zonder na te denken over de veiligheid. De bedrijfswagen inrichting is hier een goed voorbeeld van. Bij de aanschaf hiervan zul je niet als eerste denken aan de veiligheid ervan, maar meer over ‘hoe praktisch hij is’.
Natuurlijk hoopt iedereen dat het hem of haar nooit overkomt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je dan een botsing krijgt met je bedrijfswagen is het van zeer groot belang dat je een kwalitatief goede en veilige bedrijfswageninrichting hebt.


Ben je aan het oriënteren voor een nieuwe bedrijfswageninrichting? Kijk dan eens op de website van www.bott.nl. Verder wordt in deze blog verder het belang van een veilige inrichting uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten