zaterdag 18 juni 2016

Belang van goede beluchting / ontluchting van je bedrijfswagen

Bij het kiezen van een nieuwe bedrijfswageninrichting wordt er vaak alleen gedacht aan zo veel mogelijk opbergmogelijkheid en een overzichtelijk geheel. Maar achter die fantastische nieuwe inrichting gaat veel techniek schuil. In deze blog gaan we graag in op een onderdeel van deze achterliggende techniek, namelijk het belang van goede beluchting en ontluchting.


In het nieuws komt het met enige regelmaat voor, een bericht met de melding van een ontploffing van een bedrijfswagen. Dat klinkt niet alleen zeer heftig, dat is het ook. Het ergste is dat de oorzaak van dit probleem vaak over het hoofd gezien wordt.
Het gaat hierbij niet om een ontploffing door een mechanisch/technisch mankement van de auto zelf, maar door het vervoeren van vluchtige gassen in een niet goed ontluchtende bedrijfswagen.
  


Wanneer men een nieuwe inrichting laat plaatsen in zijn bedrijfswagen dient, de partij welke deze installeert, er rekening mee te houden wat men in de bedrijfsauto gaat vervoeren. De technische aanpassingen die aan de auto gedaan worden, dienen hier namelijk op afgestemd te worden.

Door het toepassen van speciale ontluchtingskasten (voor onder andere gasflessen), be- en ontluchtingsroosters in de bodem van het voertuig of ontluchtingselementen voor in de wand/dak van het voertuig, ben je verzekerd van een veilige bedrijfswagen. Meer informatie over deze mogelijkheden vind je op de website van Bott.

Bij de gecertificeerde installateurs van Bott wordt er altijd gefocust op de veiligheid van de inrichting en hiermee ook de veiligheid van de bestuurder.
Laat bij de keuze voor een nieuwe bedrijfswageninrichting niet alleen de kostprijs deze keuze bepalen, maar zorg er ook voor dat je een veilige inrichting neemt. Dit in belang van jou zelf als bestuurder!

Voor veilige bedrijfswageninrichting klik hier

Bron foto: www.112vandaag.nl

1 opmerking:

  1. Ik denk dat het van groot belang is om de de bedrijfswagen goed te ontluchten. Überhaupt is onderhoud essentieel. Daarmee gaat de wagen of wagenpark langer mee en is het veiliger en gezonder rijden (zonder vocht- of schimmelvorming).

    BeantwoordenVerwijderen