zondag 22 mei 2016

Zoek je een bedrijfswageninrichting? Veiligheid gaat voor alles

Bij het oriënteren naar een nieuwe bedrijfswageninrichting of bedrijf-/werkplaatsinrichting zijn vele aspecten belangrijk. Zo wil je zeker weten dat al je gereedschap en benodigde spullen goed opgeborgen kunnen worden en dan het er natuurlijk ook netjes uit ziet. Het oog wil uiteraard ook wat.
Maar bij een goede inrichting draait het in eerste instantie allemaal om veiligheid. In deze blog willen wij je graag meer vertellen over het belang hiervan en waar je op moet letten.


Productkwaliteit
Wanneer je gaat oriënteren voor een nieuwe inrichting, kies dan voor kwaliteit. Je wilt graag dat de inrichting lang mee gaat en tegen een stootje kan, want daar waar gewerkt wordt zal het materiaal dagelijks zijn kwaliteitstesten moeten doorstaan.
Bij het opnieuw inrichten van bijvoorbeeld een werkplaats gaat het vaak toch om en hoop geld wat voor een bedrijf een behoorlijke investering is. Je wilt er dan dus zeker van zijn dat het vele jaren mee gaat zonder al te veel mankementen.
Het is geen vuistregel maar een hoge productkwaliteit staat in veel gevallen ook voor een veilig product. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand.

Keurmerken / certificaten
Bij een bedrijfswageninrichting is veiligheid erg belangrijk omdat dit anders bij een botsing erg veel problemen op kan leveren.
Bij het uitzoeken van een nieuwe bedrijfswageninrichting is het dus erg belangrijk dat je let op de aanwezigheid van certificaten en keurmerken. Wanneer deze aanwezig zijn ben je er zeker van dat de producten zorgvuldig zijn getest en veilig zijn bevonden.  

Ergonomie
Bij een veilige inrichting van je bedrijf en/of werkplaats denk je ook meteen aan ergonomie. Ergonomie is erg belangrijk voor het welzijn van jezelf en je medewerkers. Wanneer je medewerkers een prettige en een op hun lichaamslengte aanpasbare werkplek hebben zullen zal er minder ziekteverzuim voorkomen. Tevens zal het motiverend werken wat de werkzaamheden ten goede komt.
Jij profiteert hier dus ook van!

Wetten en regels
Tot slot zijn er nog een aantal wetten en regels voor het zeker stellen van een veilige werkomgeving. Zoals bij de meeste wel bekend is zijn er de regels die vanuit de arbowetgeving bepaald zijn.

“Werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken tot het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Om daarvoor te zorgen is de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Daarnaast zijn er ook nog andere wetten die werknemers beschermen tegen eventuele negatieve aspecten op het werk.”

Deze regels dienen nageleefd te worden door de werkgever. Een voorbeeld hiervan is de werkhoogte van een bureau en het zorgen voor een veilige werksituatie.
Meer over de arbowetgeving is te lezen op deze site van de overheid.Wil je graag meer tips over waar je op moet letten bij het inrichting van een bedrijfswagen? Lees dan ook onze andere blog of neem contact met ons op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten