maandag 11 januari 2016

Toe aan een nieuw kleurtje of wil je de lak van je bedrijfswagen beschermen? Wrapping is het nieuwe spuiten!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe bedrijfswagen, dan is de kleur een van de persoonlijke keuzes die je hebt. Het uiterlijk van de auto is later ook financieel ook best belangrijk, omdat de verkoopbaarheid van een auto ook vaak afhangt van de kleur en hoe verzorgd hij er uit ziet.

Maar wat als jouw 'verstandig' gekozen kleur niet meer bevalt? Dan kunt je tegenwoordig de auto laten voorzien van een folie, wat we ook wel 'wrappen' noemen.


Wat wordt bedoeld met ‘wrappen’?
Met wrappen wordt de auto voorzien van een folie. Feitelijk wordt de auto ingepakt met grote stickers, al klinkt dat wat oneerbiedig.

Het grote voordeel is dat je voor de wildste kleuren of designs kunt kiezen, zonder dat je er permanent aan vast zit. Je hoeft je bedrijfswagen dus niet opnieuw te spuiten.
Maar er zijn meer voordelen: zo beschermt de folie de originele lak tegen steenslag, krassen en verkleuringen. Wat kost dat wrappen eigenlijk?
Dit is voor velen de belangrijkste vraag. De kosten voor het wrappen variëren tussen de 1200 en 3000 euro.
Wel belangrijk: De prijzen waarmee wordt geadverteerd zijn vaak exclusief BTW. Voor particulieren komt daar dus nog 21% BTW bij. Het is goed om daar rekening mee te houden.

In welke kleur kan ik mijn auto laten wrappen?
Wrappen kan eigenlijk in elke denkbare kleur die foliefabrikanten op de markt brengen. Zo kunt je jouw auto 'gewoon' metallic rood laten maken, maar ook mat-grijs, goudkleurig of zelfs voorzien van een carbonprint. Ook wilde prints of het wrappen van een bepaald gedeelte van de auto (bijv. alleen het dak) zijn mogelijk.

Hoe oud mag mijn auto zijn?
De meeste autowrappers voorzien een auto ouder dan 3 jaar alleen op eigen risico van folie. Hetzelfde geldt ook voor auto’s met lakschade of herstelde schade.

Krijg ik garantie op de wrap?
De fabrieksgarantie op de folie is gemiddeld 5 jaar. Garantie op de montage is meestal 6 maanden.

Kan ik de auto met folie gewoon door de wasstraat halen?
Ja, dat kan. Wel wordt vaak geadviseerd om de eerste week de auto niet te wassen. Daarna kan de auto met wrap gewoon door de wasstraat, maar natuurlijk is het wassen van de auto met de hand beter voor de levensduur van de folie. Daarnaast zijn er tal van speciale schoonmaakmiddelen die voor een goed behoud van de folie zorgen.

Wat is de levensduur van de folie?
Een professioneel aangebrachte wrap zal tussen de 3 en 5 jaar mee gaan, afha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten