maandag 23 november 2015

Hoe richt ik mijn werkplaats in?!

Je bent van plan de werkplaats van je garagebedrijf (opnieuw) in te gaan richten, maar waar moet je dan op letten en rekening mee houden?
In dit blog artikel willen wij je hier graag mee op weg helpen. Zo geven wij je diverse tips, maar zullen ook adviseren bij het kiezen van een ergonomische en goede werkplaatsinrichting.


Wanneer je een werkplaats in wil gaan richten, die reeds al in gebruik is, dan is het belangrijk om een goede selectie te maken van welke producten terug in de werkplaats moeten komen.
Om je met dit proces te begeleiden kun je de volgende stappen aanhouden:

  1. Begin met het uitruimen van de werkplaats. Het uitruimen dwingt je om alles te verplaatsen waardoor je een goed inzicht krijgt in alle aanwezige voorwerpen. Rangschik alle voorwerpen zodat je een goed zicht krijgt op eventueel overbodige producten.
  2. Maak keuzes! Bewaar geen onnodige producten. Op deze manier krijgt je weer een goed overzicht in de werkplaats.
  3. Zet alle voorwerpen terug op de juiste plaats waar deze gebruikt dienen te worden. In dit proces kunt je het best de mensen betrekken die dagelijks in de werkplaats werken. Zij weten precies welke producten op welke plaats het meest gebruiken worden.


Maar als je begint met je eigen bedrijf (incl. werkplaats) of je gaat de gehele werkplaats op de schop nemen, dan kun je er niet om heen om een geheel nieuwe werkplaatsinrichting aan te schaffen.
Daarbij mag je de werkbanken en dergelijke niet vergeten!
Bij een goede werkplaatsinrichting is het belangrijk dat deze aan alle voorschriften voldoen, maar zeker zo belangrijk is dat het ergonomisch en comfortabel werkt.
De BottCubio KFZ lijn is hier speciaal voor ontworpen en onder andere uitermate schikt voor garagebedrijven.

Lijkt het je niet fantastisch werken, wanneer alle aansluitingen zoals stroom, lucht en olie verwerkt zitten in de werkplaatsinrichting?
Dat dachten wij ook!


Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of maak direct een afspraak door te bellen naar 0499-551473 of stuur ons een email: info@bott.nl


1 opmerking:

  1. Ik denk dat camera bewaking hier ook wel op zijn plaats is. Zeker als je dure apparatuur hebt staan

    BeantwoordenVerwijderen