maandag 1 februari 2016

De 15 grootste ergernissen in het verkeer

Elke weggebruiker heeft ze; ergernissen in het verkeer. En die zijn vrijwel altijd gericht op uw medeweggebruikers. Al jarenlang wordt deze lijst aangevoerd door een aantal klassiekers, maar wat is uw grootste ergernis?
1. Bumperkleven
Al jarenlang een topper in de lijst. Bumperkleven vinden we blijkbaar één van de vervelendste dingen in het verkeer. En toch maken blijkbaar heel wat mensen zich daaraan schuldig.
2. Agressief rijden
“verkeershufters” staan niet bepaald in ons favorietenlijstje. Afsnijden, hard rijden en verbaal of visueel geweld
3. Rijden met alcohol of drugs
Ondanks ruime maatregelen, waarschuwingen, voorlichting en boetes, wordt er nog wekelijks een ongeluk veroorzaakt waarbij alcohol en/of drugsgebruik de oorzaak is. Ga je rijden, laat dan je biertje staan!
4. Niet of verkeerd gebruiken van de richtingaanwijzer
Het onnodig wachten op een rotonde door het niet gebruiken van de richtingaanwijzer van een andere automobilist, of gevaarlijke situaties door een verkeerd lichtsein, we vinden het vervelend.  hoort in dit punt thuis.


5. Onnodig links rijden
Onnodig links rijden is een overtreding in het verkeer en kan dus ook beboet worden. Maar buiten dat is het een ergernis die veel mensen jaarlijks melden in de onderzoeken.
6. Onnodig de vluchtstrook gebruiken (zoals bij file)
Nog een herkenbare stoorzender, de automobilist die om de file te vermijden (waarin wij wel allemaal braaf staan) de vluchtstrook als privéweghelft beschouwt.
7. Te hard rijden binnen de bebouwde kom
8. Langzamer rijden dan toegestaan
Traag invoegen of net onder de maximale snelheid gaan zitten is zeker voor de ‘doorrijders’ onder ons, een grote irritatiefactor. Overigens kan dit gevaar opleveren en traag rijden kan dan ook een bekeuring opleveren.
9. File
Onverminderd populair, de file. Wachten vinden we nu eenmaal niet leuk
10. Inhalende vrachtauto’s
Wanneer je als bestuurder van een personenauto een lekker vaartje hebt op de snelweg, vinden we het storend als een inhalende vrachtauto het overige verkeer ophoudt.
En de 5 laatste, die ook voor zich spreken:
11. Niet kunnen parkeren (ruimtegebrek)
12. Beschadigingen aan de auto door andere weggebruikers
13. Autoruiten ijsvrij maken
14. Door rood rijden

15. Verkeerd voorsorteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten