dinsdag 6 oktober 2015

Onmisbare winteraccessoires tips voor je bedrijfsautoHet is nog geen winter, maar een goede voorbereiding is halve werk. Want het is bijna iedereen wel eens overkomen… een vastgevroren slot of met pech langs de weg komen staan in de winter. Hoe voorkomt u dit en hoe blijft u warm? Er zijn een aantal onmisbare winteraccessoires en wij hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet!


Winterbestendige vloeistoffen voor uw auto
Bij de winter denkt u natuurlijk direct aan winterbanden. Toch zijn dit haast geen accessoires meer te noemen. Daarom richten we ons in dit artikel op kleinere dingen die heel nuttig zijn, maar minder voor de hand liggen.

Heeft u bijvoorbeeld aan ruitenvloeistof en koelvloeistof gedacht? Ook deze kunnen bevriezen en dat gebeurt vaker dan u denkt. Zorg ervoor dat u antivries ruitenvloeistof gebruikt. Wanneer u nog standaard vloeistof heeft, kunt u dit gerust aanvullen met de antivries variant, dat is vaak al voldoende om vorst  te voorkomen. Als u een alles-in-één koelvloeistof hebt, is ook uw koelvloeistof bestand tegen de vorst.


Accessoires tegen bevroren ruiten
Heeft u ook zo’n hekel aan ruiten krabben? Gebruik dan eens antivriesfolie of een antivriesdeken. Dit werkt perfect tegen bevroren ruiten en spiegels.Een ander handig trucje is het insmeren van uw autoruit met een halve aardappel. Het zetmeel in de aardappel zorgt er namelijk voor dat de ruit niet bevriest.

Moet u toch krabben? Gebruik dan een antivries spray, dit maakt u leven een stuk gemakkelijker. Wat u vooral niet moet doen is uw autoruit ontdooien met heet water, hierdoor kan uw ruit barsten!


Voor noodgevallen…
Stel dat u door pech langs de weg komt te staan met strenge vorst.. de kans is dan groot dat dit komt door een kapotte accu en dan werkt de verwarming ook niet. Hoe blijft u dan warm?

Regelmatig geadviseerde accessoires zijn in dit geval enkele waxinelichtjes en een aansteker. Waarom? Met brandende waxinelichtjes kan een auto toch redelijk verwarmd worden. Uiteraard is dit wel een brandgevaarlijke optie. Een warme deken is daarom wat ons betreft een beter advies en beter voor het milieu !!

 Meer info over milieu vriendelijke bedrijfswageninrichting?Geen opmerkingen:

Een reactie posten