dinsdag 15 september 2015

Bott tips: Veilig autorijden in de herfst

De warme maanden zijn weer voorbij en de herfst is momenteel in volle gang. Voor een automobilist is het erg belangrijk om rekening te houden met de gevaren die de verschillende seizoenen met zich meebrengen. In dit artikel praten we over veilig autorijden in de herfst.

De voornaamste gevaren van autorijden in de herfst zitten hem in de laagstaande zon, het slechte zicht en een nat wegdek.Laagstaande zon
De laagstaande zon in de herfst zorgt ervoor dat je als automobilist minder goed zichtbaar bent en dat het zicht voor jezelf een stuk minder is. Als de zon achter je staat wordt je namelijk minder goed waargenomen. Vooral tijdens het ontstaan van files kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen.
Als de zon recht in je gezicht schijnt, word je door achteropkomend verkeer minder goed gezien en zie jij ook minder goed en snel wat er voor je gebeurt. Houd hier rekening mee door voldoende afstand te houden op je voorganger en zorg er voor dat je precies weet wat er achter je gebeurt zodat je snel kan anticiperen.

Zorg voor schone ruiten
Door de laagstaande zon wordt vuil op je autoruit goed zichtbaar. Het is daarom belangrijk altijd te zorgen voor een schone autoruit, zowel van binnen als van buiten.
Denk er ook aan dat je ruitenwisservloeistof antivries bevat.
In de zomer volstond water als ruitenwisservloeistof, maar tijdens de herfst kan het 's nachts gaan vriezen. Hierdoor kan je flink in de problemen komen als je de autoruit niet kan schoonmaken doordat de vloeistof in de leiding bevroren is.

Nat wegdek
Uiteraard heeft regen invloed op de grip die je hebt op het wegdek. Zorg daarom voor banden met voldoende profiel om aquaplaning te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om tijdens de regenbuien niet te hard te rijden want aquaplaning kan tevens ontstaan doordat de banden het overtollige water niet snel genoeg kunnen verwerken.
Verschillende weggedeeltes zullen gladder worden tijdens een regenbui. De witte lijnen op het wegdek, tramrails, riooldeksel hebben te lijden onder de nattigheid en worden spekglad. Daarbij wordt je remweg een stuk langer op een nat wegdek. Houd daarom meer afstand dan je normaal zou doen!
Als je van plan bent winterbanden aan te schaffen, doe dit dan alvast tijdens de herfst. Hierdoor voorkom je de drukte in werkplaatsen tijdens de winter. Winterbanden blijven elastischer bij lage temperaturen en leveren meer grip bij water, sneeuw en ijs door het gebruik van speciale lamellen en een speciaal profiel dat het water sneller afvoert, wat aquaplaning voorkomt

Voor veilige bedrijfswageninrichting kies Bott
Door middel van crashtests met verschillende modellen auto's is bewezen dat Bott Vario een uitermate veilige bedrijfswageninrichting is.Author: Media Presentaties

Geen opmerkingen:

Een reactie posten