woensdag 19 augustus 2015

Brandstofkosten besparing ? Hier enkele tips

We hebben er allemaal al eens over gehoord, Het Nieuwe Rijden, maar wat zijn nu goede tips om te besparen op je brandstofkosten van je bedrijfsauto.

In deze blog geven wij je diverse tips die hiertoe bijdragen.Het Nieuwe Rijden
“Wanneer je rijdt volgens de rijstijl van Het Nieuwe Rijden, rijdt je efficiënter. Daarmee bespaart je al gauw 10% brandstof en rijdt je zo'n 100 kilometer meer op een tank. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu.”
Maar hoe pas ik Het Nieuwe Rijden dan eigenlijk toe ? Onderstaand hebben wij de belangrijkste punten voor je opgesomd. Door deze toe te passen zult je merken dat je brandstof bespaard:
 • Schakel al bij lage toerentallen naar een hogere
  versnelling (tussen 2000 en 2500 toeren). Veel nieuwe auto’s geven aan wanneer het beste moment is om te schakelen naar een hogere of lagere versnelling.
 • Rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid
  met een laag toerental in de hoogste versnelling
  waarbij de motor soepel loopt.
 • Houd voldoende afstand en kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op wat
  het overige verkeer gaat doen. Hierdoor hoeft je minder te remmen en dus ook minder vaak weer op te trekken.
 • Houd je aan de geldende snelheidslimiet.
 • Maakt je een korte stop, zet dan ook de motor af.
 • Vermijd energieverspilling door onnodig gebruik
  van elektrische apparatuur, zoals airconditioning
  en achterruitverwarming.
 • Controleer maandelijks de bandenspanning. Een juiste bandenspanning is cruciaal voor je brandstofverbruik.
 • Als je winterbanden gebruikt, rijd er dan niet te
  lang mee door. Wissel tijdig weer naar
  zomerbanden.
 • Is je motor nog koud? Rijdt dan rustig. Een koude motor verbruikt veel meer brandstof dan een warme motor en slijt ook veel sneller. Doe dus rustig aan met een koude motor en probeer het toerental laag te houden.

Gewicht van uw bedrijfsauto
Tot slot is ook het gewicht van uw bedrijfsauto bepalend voor het brandstofverbruik. Een zware auto moet meer vermogen van de motor vragen om te rijden dan een lichtere bedrijfsauto. Let niet alleen bij de aankoop van de auto op het gewicht maar ook wanneer u zich aan het oriënteren bent voor een nieuwe inrichting voor uw bedrijfsauto.

“In het TNO rapport van 2005 stelde men al dat de reductie van iedere 50kg in een voertuig vermindering van het brandstofverbruik en de uitstoot van co2 bevorderd. In het kader van verantwoord ondernemerschap en op aandringen van de overheid is er steeds meer belangstelling voor schonere dus lichtere ook bedrijfswagens. De overheid verleent daarom gebruiker van dit soort voertuigen interessante premies om zo milieu en energie te besparen. De huidige lijn van Bottvario bedrijfswageninrichting reduceert het gewicht ten opzichte van een stalen inrichting met zo'n 50%. Niet alleen door het gebruik van aluminium, maar ook door een slimme manier van construeren.”

Bent u dus op zoek naar een nieuwe inrichting voor uw bedrijfsauto, kies dan voor een inrichting van Bott! Kijk hier voor de brochure voor uw merk bedrijfsauto.1 opmerking:

 1. Wat een handige tips. Ga er zeker een paar proberen. Mijn auto rijdt op dieselolie dus gelukkig kan ik daar best lang mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen