donderdag 23 juli 2015

Enkele tips waar je op moet letten bij een bedrijfswageninrichting.

Wanneer u bijvoorbeeld net voor uzelf gaat beginnen en een bedrijfsauto heeft gekocht, moet deze natuurlijk nog ingericht worden, afgestemd op uw wensen.
Maar waar moet u nu op letten bij het uitkiezen van een bedrijfswageninrichting? In deze blog van Bott gaan wij in op een aantal aspecten waar veel mensen in eerste instantie geen rekening mee houden.

Wanneer u zich aan het oriënteren bent voor een goede bedrijfswageninrichting staat veiligheid natuurlijk voorop. Onderweg wilt u dat alles goed gemonteerd staat zodat het niet gaat schuiven, maar op locatie wilt u overal goed bij kunnen en moet het een veilige werkomgeving zijn voor u of uw collega’s.Zorg ervoor dat de bedrijfswageninrichting door een gecertificeerd inbouwstation wordt ingebouwd. 


Diefstal
Nu weet u dat uw bedrijfswageninrichting veilig is voor u en/of uw collega’s, maar is het ook goed beveiligd tegen diefstal en voldoet de beveiliging aan de eisen van uw verzekeraar?
De beveiliging van uw bedrijfswagen wordt uitgedrukt in klasse. Onderstaand hebben wij voor u alle beveiligingsklasse opgesomd met de bijbehorende beveiligingseisen:
·         Beveiligingsklasse 0: Geen beveiliging
·         Beveiligingsklasse 1: Startonderbreker die de motor en de brandstofvoorziening blokkeert.
·         Beveiligingsklasse 2: Een startonderbreker en een alarm dat afgaat als iemand of iets de auto aanraakt.
·         Beveiligingsklasse 3: Startonderbreker, alarmsysteem en hellingdetectie. Dit is een alarm dat reageert als je auto bijvoorbeeld met een krik wordt gelift.
·         Beveiligingsklasse 4: Startonderbreker, alarmsysteem, hellingdetectie en een voertuigvolgsysteem. Dit systeem volgt de auto na diefstal en geeft de locatie van de auto door aan de meldkamer.
·         Beveiligingsklasse 5: Startonderbreker, alarmsysteem, hellingdetectie en een automatisch voertuigvolgsysteem.
Let op: Controleer ook even of de beveiligingssystemen aan extra eisen moeten voldoen, zoals een systeem dat door SCM of TNO is goedgekeurd.

Wilt u meer weten over bedrijfswageninrichting klik dan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten