woensdag 27 juni 2018

Efficiënt je bedrijfsinrichting benutten


Of je nu een autogarage, kantoren of andere soorten van bedrijfsruimten, je wilt slim en nuttig om gaan met de beschikbare ruimte. De basis hiervan ligt natuurlijk bij het goed inrichten van de ruimte(s). we hebben het dan niet alleen over de indeling, maar wellicht nog wel belangrijker kiezen voor de juiste inrichting. Waar je dan op moet letten? Daarover vertellen we je graag meer in deze blog.


Iedereen zal als eerst na gaan denken over hoe ze de ruimte willen indelen als het om de inrichting gaat. Dat is ook een hele verstandige keuze, heb duidelijk in kaart waar de ruimte voor gaat dienen. Moeten het enkel werkplaatsen zijn met een bureau of moet er bijvoorbeeld gelegenheid zijn om dossiers of gereedschap op te bergen. Dit soort vragen zijn allemaal van groot belang.

Om goed en nuttig gebruik te maken van de beschikbare ruimte is het heel belangrijk te kiezen voor de juiste inrichting/meubels. Een werkbank is niet altijd het zelfde en een kast is geen kast, er zijn vele mogelijkheden en varianten. Keuzes volop dus!

Laten we ons richtingen op twee, bijna altijd, voorkomende producten in een bedrijf; werkbanken en kasten.

Werkbanken
Bij het kiezen van de, voor jouw, juiste werkbank heb je twee richtingen. Wil je een systeemwerkbank of een kastenwerkbank. Hier zit deels een overlap in. Het verschil tussen beide is of je onder de werkbank voornamelijk veel opbergruimte wilt in de vorm van kasten of je juist de vrijheid wilt hebben om te kiezen voor veel verschillende modules welke onder een systeemwerkbank gemonteerd kunnen worden. De varieert van ladesystemen tot modulaire kasten.

Belangrijk hierbij, kies altijd voor een op maat aanpasbaar product. Zo kies je voor kwaliteit en een goede ergonomie van je jezelf of jouw personeel/medewerkers/werknemers. Een goede houding is erg belangrijk voor het menselijk lichaam en dus ook voor eventueel ziekteverzuim!Wanneer je de juiste werkbank hebt gekozen voor de toepassing waar hij gebruikt gaat worden kun je hem nog verder ‘aankleden’ met vele diverse accessoires. Denk hierbij aan aanzetstukken om je werkplek te vergroten, zijplaten met sleuven voor de bevestiging van opbergbakjes en achterwanden/frames voor onder andere het ophangen van gereedschap.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem hier een kijkje.

Kasten
Voor het opbergen van vele producten wordt bijna altijd gekozen voor kasten, maar zoals eerder gezegd, een kast is niet gewoon een kast. Op kastengebied is er veel verschil! Waarvoor wil je de kast gebruiken, wat wil je er in opbergen, geeft een lade of legplank meer overzicht en wil je een schuifdeur of is een vleugeldeur praktischer? Natuurlijk geven de mensen bij Bott graag advies!

Wil je meer weten over de vele mogelijkheden van kasten? Neem hier een kijkje.


Heb je vragen over de oplossingen van Bott? Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende afspraak om samen te kijken naar de mogelijkheden van de producten van Bott voor jouw bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten