dinsdag 22 mei 2018

Hoe kies ik de juiste bedrijfswagen?
Je kent het wel, je bent toe aan een nieuwe bedrijfswagen, maar bij welk merk ga je lang en welk model past het best bij jou? Dit is telkens weer een lastige vraag. Of je hem nu financiert, in de lease of gewoon direct betaald, het gaat toch om een hoop geld.
In deze blog willen we je graag een aantal tips geven waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen.

Rijd je op het moment al in een bedrijfswagen dan maakt dat de keus voor een volgende natuurlijk makkelijker, je hebt dan immers al ervaring met een of meerdere bedrijfswagens. Wanneer deze goed bevallen is zijn er natuurlijk weinig redenen om over te stappen naar een ander merk of model, mits jouw behoeften niet zijn veranderd.
Is het de eerste keer dat je gaat kijken voor een bedrijfswagen dan is het een heel ander verhaal. Je hebt nog geen ervaring en moet nog goed gaan oriënteren in de markt wat er allemaal te krijgen is. Natuurlijk kan advies van bijvoorbeeld vrienden, kennissen en collega’s je hier goed bij helpen.

Maar het geen waar alles om draait hebben we net al heel snel benoemd, namelijk; jouw behoefte en de daarbij behorende wensen. Dit zouden we de grondbeginselen kunnen noemen welke de basis vormen voor de zoektocht naar jouw ideale bedrijfswagen.Afhankelijk van jouw werkzaamheden zoek je een bedrijfswagen die hier volledig op aan te passen is, een auto op maat! Denk hierbij aan de volgende eigenschappen, onder andere:
·         Open of gesloten laadruimte
·         Openslaande deuren of schuifdeuren in de laadruimte
·         Extra lange laadruimte
·         Extra hoge laadruimte
·         1 of 2 zitrijen

Natuurlijk zijn er een aantal bedrijfswagen van verschillende merken die erg veel op elkaar lijken, prijs en kwaliteit zijn hier dan onderscheidende factoren. Prijs is ook direct een van de meest bepalende eigenschappen. Voordat je gaat oriënteren is het van belang te weten wat je ongeveer uit wilt en kunt gaan geven. Er is namelijk altijd wel een mooiere en betere bedrijfswagen te vinden, maar deze hoeft niet per se beter geschikt voor jou te zijn en ook nog een binnen het budget te passen.

Tot slot behandelen we nog een laatste onderdeel, namelijk de bedrijfswageninrichting. Dit is namelijk erg belangrijk, maar op maat te maken voor ieder type bedrijfswagen, daarom dat we dit pas als laatst behandelen.
De inrichting van je bedrijfswagen is zowel van belang voor het werkgemak als de veiligheid voor jou en mede weggebruikers. Een goed opgebouwde inrichting komt tegemoet aan al jouw wensen, zoals opbergruimte, een af te sluiten plek voor gereedschap, kabelhaspels, wand met bakjes voor al het klein materiaal, enzovoorts.
Goede bedrijfswageninrichtingen zijn op te bouwen uit modules en daar waar nodig volledig aanpasbaar. Hierdoor heb je de meeste flexibiliteit en kan er gebruik gemaakt worden van lichtgewicht materialen als aluminium wat de veiligheid waarborgt. 
Wil je meer lezen over het belang van de beste bedrijfswageninrichting op maat? Lees hier ons voorgaand blogartikel, klik hier.

Zit je in de positie dat je binnenkort daadwerkelijk een bedrijfswagen aan wilt gaan schaffen? Lees dan ook eens onze vorige blog over de mogelijkheden van financieren, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten