dinsdag 3 april 2018

Update tips bedrijfswageninrichting

Toen we van Bott uit in juli 2015 zijn begonnen met het schrijven van blog artikelen omtrent bedrijfswageninrichting en bedrijfsinrichtingen hebben we ons eerste artikel gewijd aan het geven van tips ten behoefte van het inrichten van je bedrijfswagen.
Hier komt veel bij kijken en is zeker niet iets waar je te snel over moet beslissen. Het is per slot van rekening een van je belangrijkste ‘gereedschappen’.
Nu we bijna drie jaar verder zijn willen we graag eens terugblikken om deze tips en aanvullen. Dit gaat niet enkel over tips op het gebied van puur sec het inrichten, maar ook bijvoorbeeld over manieren van financieren. Sta je op het punt dat je binnenkort een nieuwe bedrijfswageninrichting aan gaat schaffen, is dit een echte must om te lezen!


Bij de inrichting van een bedrijfswagen staat het natuurlijk centraal dat de inrichting afgestemd moet zijn op de wensen die jij hebt. Daarbij is veiligheid een zeer belangrijk aspect, maar toch vaak door veel mensen snel wordt overgeslagen. Er van uitgaande dat iedere inrichting veilig is.
Zo kom je maar al te vaak inrichtingen tegen die zelf zijn getimmerd van hout. Vaak om de reden dat dit goedkoop is, door ‘iedereen’ zelf te maken en makkelijk aan te passen is. Veilig is het helaas niet!
Als je voor een nieuwe bedrijfswageninrichting gaat kijken, kies dan altijd voor een aluminium inrichting. Deze zijn licht van gewicht, sterk maar bovenal zeer veilig!
Wil je hier graag meer over weten? Lees dan dit blogartikel of maak vrijblijvend een afspraak.

Als je graag meer wilt weten over de veiligheid van een bedrijfswageninrichting in zijn algemeenheid, verwijzen we je graag door naar een eerder gepubliceerd artikel. Hierin worden diverse onderwerpen van de veiligheid behandeld en omschreven waaraan veilige bedrijfswageninrichtingen aan zouden moeten voldoen.

Bij het inrichten van een bedrijfswagen gaat het niet enkel om de inrichting, er zijn ook nog andere zaken waarbij je rekening moet houden naar gelang de producten die gaat vervoeren. Wanneer je enkel gereedschap mee neemt is dit minder van belang, maar bij het vervoer van vluchtige stoffen en of gassen is beluchting / ontluchting van groot belang!
Wanneer dit niet, of op een niet correcte manier gebeurd kan dit resulteren in een ontploffing.
Meer over het belang van goede beluchting van een bedrijfswagen lees je hier.

Wanneer je dan eenmaal een belsuit hebt genomen over wat voor een soort inrichting je wilt is het verstandig eens te kijken naar een inrichitng op maat. Deze wordt opgebouwd uit basiscomponenten maar volledig afgestemd op jouw wensen en werkzaamheden. Zodoende ben je verzekerd van een optimale inrichting. Dit blogartikel staat volledig in het teken van het belang van een inrichting op maat.

Vervolgens stel je jezelf de vraag, ‘waar kan ik hem het beste in laten bouwen?’. Onze enige tip is kies hierbij altijd voor een gecertificeerd inbouwcentrum. Waarom? Je leest het in dit artikel, klik hier.


Nu heb je diverse tips over het inrichten van je bedrijfswagen en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan, maar wat zijn de mogelijkheden voor het financieren van die aanschaf. Natuurlijk kun je hem direct afrekenen, maar wellicht is het vele malen interessanter om hem mee te financieren bij de aanschaf van je bedrijfswagen.
Hierbij zijn over het algemeen twee opties:
·         Financial lease
·         Operational lease

Meer informatie over dit onderwerp? Lees dan dit blogartikel.

Als je dan eenmaal die mooie op maat gemaakte inrichting hebt die helemaal afgestemd is op jouw wensen en werkzaamheden wil je natuurlijk niet dat je materiaal gestolen word. Een tips van ons is dan ook om je bedrijfswagen goed te laten beveiligen.
Vaak is dit ook verplicht vanuit de verzekeringsmaatschappij omdat zij anders geen schadevergoeding uitkeren. Neem hiervoor contact op met je verzekeringsmaatschappij of een gecertificeerde dealer/inbouwcentrum van alarmsystemen. Zij kunnen het beste advies geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten