dinsdag 18 september 2018

De herfst komt eraan, hoe bereid ik mijn auto voor?

Zondag 23 september is het alweer zover, dan begint officieel de herfst. Kouder weer vallende blaadjes, laagstaande zon en gladde wegen. Daar moet je natuurlijk wel op voorbereiden, want zowel jij als jouw auto zijn in de zomer modus. Maar wat moet je dan doen om voorbereid te zijn op de herfst en winter?
In deze blog geven we hierover diverse tips, zodat jij goed voorbereid de weg op kan!


Om het overzichtelijk te houden delen we het op in 2 ‘categorieën’, zaken die je aan de auto kunt aanpassen en spullen die je in de auto legt te voorbereiding.

Bandenwissel
Door de vallende blaadjes en vaak kouder, regenachtig weer is het zeer verstandig de banden van je auto te laten wisselen voor all-season banden of winterbanden. Deze presteren ten opzichte van de zomerbanden veel beter onder de winterse weersomstandigheden.
Daarnaast is het zaak meer afstand te bewaren tot de voorligger, de remweg is door een gladder wegdek langer.

Herfstcontrole
Heeft je auto pas nog een grote beurt gehad? Ook dan is het nog steeds zeer verstandig in het najaar naar je dealer / vakgarage te gaan. Zij kunnen een zogenaamde herfst controle uitvoeren waarbij specifiek gelet wordt op de risicopunten zoals de banden, ruitenwissers, verlichting, accu , remmen, ruitenwisservloeistof en dergelijk. Zo weet je zeker dat je auto in orde is!

Ruitensproeiervloeistof
In de lente en zomer is het niet zo belangrijk, maar controleer voordat het herfst wordt (en het s’nachts en of overdag kan vriezen) of de ruitensproeiervloeistof van je auto voldoende vorst kan hebben. Op de verpakking van de vloeistof staan vermeld hoeveel graden Celsius onder nul de vloeistof kan hebben voordat deze bevriest.

Airco
Een functie die door vele alleen in de zomer gebruikt wordt, heerlijk om de auto koel te houden. Maar ook in de winter heeft de airco een belangrijke functie, het onttrekt het vocht uit je auto. Hierdoor zijn je beslagen ramen veel sneller schoon en heb je veel beter zicht. De airco mooi aan laten staan dus in de herfst en winter!


Extra jas
Het klinkt misschien heel logisch, maar er zijn maar weinig mensen die het doen. Wanneer je in de herfst of winter met pech langs de weg komt te staan krijg je het al snel koud. Leg daarom een extra jas of warm deken in de auto welke je om kunt slaan. Dit maakt het wachten op pechhulp iets prettiger.

Zonnebril
Bij een zonnebril denk je vaak aan de zomer, maar juist door de laagstaande zon gebeuren er veel ongelukken omdat je snel verblind wordt. Een zonnebril helpt hiertegen. Laat hem dus ook na de zomer in de auto liggen, hij komt nog van pas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten